Cursussen hoeden maken en workshops

Welkom bij onze cursussen, demonstraties, lezingen en workshops

U vindt hieronder nadere informatie over de mogelijke lesbijeenkomsten.

Daar leren we u graag meer over de kunst van het hoeden maken.

Schroom niet om mij even te bellen voor nadere informatie: 0651858481.

Hieronder volgen de vijf verschillende mogelijkheden:

 

1. Cursus van vijf middagen of avonden

De cursussen in het voorjaar 2020 zijn bekend. Vanaf nu kunt zich opgeven bij nienkevisser@chello.nl

Cursus A dinsdagmiddag van 13:00 tot 15:30 uur: 

11 februari, 25 februari, 10 maart,  24 maart en 7 april.

Cursus B woensdagavond van 19:30-22:00 uur:

12 februari, 26 februari, 11 maart, 25 maart en 8 april.

Bij Hoeden & Zo verzorgen we ook Cursussen en workshops.

Mocht u niet elke middag of avond kunnen komen dan vinden we meestal wel een oplossing met elkaar.

 

Er zijn diverse programma's mogelijk waar we u enkele voorbeelden van laten zien op deze pagina.

Voor een cursus dienen er minimaal vier deelnemers en maximaal zes deelnemers aangemeld te zijn. We werken in verschillende groepen. Mocht u een keer niet kunnen komen, dan kunt u de les bij de andere groep inhalen. Tijdens deze cursus kunt u twee of drie hoeden maken. Dat is afhankelijk van het werk dat u er thuis aan doet. De kosten van deze cursus bedragen voor vijf lessen € 100,-. Dat is exclusief het hoedenmateriaal. Natuurlijk krijgt u koffie of thee. Het verbruiksmateriaal -zoals apprêt, garen en gebruik van mallen- zijn eveneens gratis. Hieronder kunt u een kort filmpje bekijken dat tijdens een cursus spontaan is opgenomen.

 

2. Workshop van twee dagen

Tijdens een workshop van twee dagen is het mogelijk een hoed van vilt en een hoed van ander materiaal te maken. De tijden zijn normaal gesproken van 10:00 tot 16:00 uur. Deze tijden zijn in overleg aan te passen. De prijs bedraagt € 140,- inclusief koffie, thee en lunch, exclusief hoedenmateriaal. De data zijn in overleg te plannen met minimaal drie en maximaal zes personen. De hieronder staande foto's zijn gemaakt tijdens een workshop.

 

3. Workshop van een dag 

U kunt ook kiezen voor een dagcursus. Die duurt van 10:00 tot 16:00 uur. Deze tijden zijn in overleg aan te passen. De prijs bedraagt € 80,- inclusief koffie, thee en lunch, exclusief hoedenmateriaal. De data zijn in overleg te plannen met minimaal drie en maximaal zes personen. De hieronder staande foto's zijn gemaakt tijdens een workshop.

 

4. Workshop van een ochtend of een middag

Tijdens deze workshop kan er door u een fascinator (haardecoratie) gemaakt worden. Ook kunt u een hoed maken van buntal. De workshop duurt drie uur. In de ochtend werken we van 9:30 tot 12:30 uur en in de middag doen we dit van 14:00 tot 17:00 uur of in overleg een andere tijd. De kosten voor deze workshops bedragen € 45,- en zijn exclusief hoedenmateriaal. Het verbruiksmateriaal -zoals apprêt, garen en gebruik van mallen- zijn eveneens gratis. Ook krijgt u natuurlijk koffie of thee. 

 

5. Demonstratie en lezing

Onder het genot van een kopje koffie of thee met allerlei lekkernijen, vertellen we u de geschiedenis van de hoed aan de hand van beeldend materiaal.  Het materiaal en de verschillende gereedschappen die gebruikt worden bij het vervaardigen van een hoed worden getoond. Verder laten we zien hoe de hoed gemaakt wordt.

Na de demonstratie is er volop gelegenheid om alle hoeden die in voorraad zijn te passen. Natuurlijk kunnen er dan ook foto's gemaakt worden.

De bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. Het aantal personen is minimaal acht en maximaal vijftien personen. De kosten bedragen € 15,- per persoon bij 8 personen elke persoon extra €10,-