Agenda en meer informatie over Hoeden en Zo

 
 
 
 
 
 
 
Gelukkig is Nienke inmiddels goed hersteld om mee te doen aan een aantal evenementen.
 

NAZOMERMARKT: van alle markten…THUIS

 

Op zaterdag 26 augustus wordt op Boerderij Bouwlust van de familie Kruijthoff in Greup voor de vierde keer de Groei & Bloei Nazomermarkt gehouden. Door de werkgroep onder de bezielende leiding van Aart van Noordt is het nodige gedaan om er weer een mooi evenement van te maken. 

Voor elk wat wils 

Meer dan 70 exposanten in en rond de boerderij bieden een keur aan producten en diensten. Natuurlijk zijn er kwekers met planten en zaden. Maar u vindt er ook landbouwproducten, tuingereedschappen, boeken, serviezen en brocante, delicatessen, sieraden en Hoeden en Zo.  Kortom al die zaken die u zo graag aantreft op een markt, maar dan gewoon thuis in de Hoeksche Waard. Wij staan in de boerenschuur bij marktkraam nummer 10.

Ook voor de kinderen

Voor kinderen en kleinkinderen zijn er diverse kinderactiviteiten in een aparte speelhoek waar ze lekker hun gang kunnen gaan, terwijl u lekker op de markt rondslentert.

Uitgebreid, meer ruimte

Het afgelopen jaar is de verbouwing op het erf afgemaakt en met als resultaat een prachtige boerderij. Daar omheen is er een schitterend, groot veld ontstaan. Op de plattegrond kunt u zien dat de ruimte een stuk groter is geworden. Hierdoor krijgen de kramen meer ruimte. En door de bouw van een grote schuur kunnen we als de weergoden ons minder gezind zijn in een compacte vorm overdekt en droog verder. Maar we rekenen uiteraard op een mooie zonnige dag.

Groter terras

En natuurlijk hebben wij ook het terras vergroot. Een mooie plek waar u lekker kunt zitten, kijken, genieten, kletsen, eten, drinken of naar muziek kunt luisteren.

Meer informatie

In de maand augustus zal met flyers en publicaties in de media aandacht worden gevraagd voor dit aantrekkelijke evenement.

Groei en Bloei Hoeksche Waard heeft een eigen webpagina.

 

Dus, tot zaterdag 26 augustus! 

 
 
 

PrinsjesFestival op zaterdag 16 september 2017

Op deze zaterdag voor Prinsjesdag is het Lange Voorhout in Den Haag het toneel voor de PrinsjesHatwalk. Bij de inmiddels vijfde editie van dit stijlvolle evenement draait alles om hoeden!

Tussen 12.00 en 18.00 uur kan je op de PrinsjesMarkt terecht voor een groot aanbod aan handgemaakte hoeden. Wij zijn daar ook weer aanwezig met een stand. Maar ook voor andere exclusieve en originele modeartikelen, zoals sieraden, wandelstokken, tassen, shawls, etc. ben je op de markt aan het goede adres.

Als strategisch partner van het Prinsjesfestival in 2016 zorgt de provincie Drenthe voor regionale specialiteiten op culinair en cultureel gebied.

Maar op de markt kan je meer doen dan alleen shoppen en lekker eten.

Hoedenontwerpwedstrijd bij de Prinsjeshatwalk

 
Thema hoedenontwerpwedstrijd Prinsjeshatwalk 2017

‘Hoeden met Stijl’ – a touch of red, yellow and blue

Wie ‘De Stijl’ zegt, zegt Piet Mondriaan. Met zijn gebruik van rood, geel, blauw, zwart en wit werd Mondriaan een groot voorbeeld van kunststroming De Stijl. Dit jaar bestaat de Stijl 100 jaar en dat wordt in het hele land gevierd. De Prinsjeshatwalk kon natuurlijk niet achterblijven.

De Stijl

De kunststroming begon in 1917, na de Eerste Wereldoorlog, met tijdschrift De Stijl, opgericht door kunstenaar en architect Theo van Doesburg. Het blad werd de plek voor kunstenaars, vormgevers en architecten om nieuwe ideeën over kunst te publiceren.

Al snel sloten kunstenaars Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Bart van der Leck en Vilmos Huszar zich aan.

De moderne wereld

De Stijl-kunstenaars waren klaar met de traditionele kunst van de Haagse school en de Amsterdamse school. Kunst moest energiek, positief en hemelbestormend zijn. Het omarmde de nieuwe wereld, met een levendige, vrije en vrolijke blik op de toekomst.

De leden van De Stijl geloofden dat ze met innovatieve en abstracte kunst de samenleving konden moderniseren. Daarvoor moesten alle kunstvormen samenwerken en moest alles om ons heen een nieuwe vorm krijgen: meubels, huizen en steden. Daarmee werd De Stijl een internationale beweging.

Meer informatie over het Prinsjesfestival en de markt vindt u bij Website PrinsjesHatwalk & PrinsjesMarkt

Brochure over het Prinsjesfestival kunt u hier downloaden
 
 
 
 
Open dag bij Smit Klassiek
​25 november 2017
 
Al weer voor de vierde keer wordt er een open dag gehouden bij Smit Klassiek in Oud-Beijerland. Hoeden en Zo zal daar ook weer aanwezig zijn met een stand. De datum is 25 november 2017. Als u nog nooit geweest bent bij Smit Klassiek is het zeker de moeite waard. Naast de verschillende stands kunt u antieke auto's, motors en fietsen bewonderen. Wilt u meer weten over Smit Klassiek bekijk dan hun website www.smitklassiek.nl
 
 
OPEN DAG BIJ HOEDEN EN ZO

Op donderdag 28 december 2017 verzorgen we een open dag bij ons in het huis te 's-Gravendeel. Daar bent u vanaf 10:00 uur tot 22:00 uur van harte welkom om kennis te maken met onze vernieuwde workshopruimte, de winkel en een uitgebreide collectie hoeden. Graag geven we dan ook informatie over de cursussen die in 2018 weer gaan starten. Zet deze datum alvast in uw agenda.

 
 
Geen accessoire heeft zo'n eigen karakter en zoveel allure als de hoed. Als een vrouw een hoed opzet verandert haar houding, haar bewegingen, zelfs haar oogopslag. Ze straalt zelfvertrouwen uit en haar kleding die ze draagt wekt de indruk haute couture te zijn! Men kan zeggen dat een hoed een hommage is aan de vrouw.

Er worden regelmatig nieuwe ontwerpen gemaakt. Een deel van onze collectie is te vinden bij modemall Voorwinden (www.voorwinden.nl) op de damesafdeling. Zie ook de foto hieronder.  Ook bij Hoeden en Zo zelf is ook een grote collectie aanwezig.
 

 

Voor ieder wat wils

De collectie variëert van bruidshoeden tot designhoeden voor officiële gelegenheden: van Ascot tot Prinsjesdag. Nienke brengt met haar hoeden kleur in de politiek. Maar daarnaast maakt Nienke ook graag een hoed voor het dagelijks of zondags gebruik. Laat de hoed weer een hoofdzaak worden. Elke hoed is door het handwerk weer anders. Dat maakt u als hoedendraagster uniek. De hoed geeft u een karakteristieke uitstraling.